Kolonister vid Bromma flygplats organiserar sig

Kolonister vid Bromma flygplats organiserar sig

NYHETER

Som lokaltidningen Mitt i skrivit om tidigare hotas koloniträdgårdarna i Riksby om planerna på cirka 3000 nya bostäder vid Brommaplan blir verklighet. Nu har kolonisterna i Riksby koloniförening startat projektet ”Låt kolonin leva!”.

Planen med ”Låt kolonin leva!” är att driva opinionsarbete kring byggplanerna – och den 23 augusti har man bjudit in över 200 politiker och tjänstemän i Stockholm, Ekerö, Solna och Sundbyberg till ett möte.

– Tanken med det här mötet är att vi ska presentera vad planförlaget har för konsekvenser för området, säger Mikael Ljung, kolonist och talesperson för projektet.

Man vill också diskutera infrastrukturfrågor, som vägar och andra kommunikationer.

– Lös trafiksituationen vid Brommaplan först innan man bestämmer sig för att bygga, säger Mikael Ljung.

Koloniträdgårdarna i Riksby har anor från 1930-talet och i området finns flera hundra kolonistugor. Enligt Mikael Ljung finns en oro bland kolonisterna om att politiker och tjänstemän inte riktigt förstår vilka värden som står på spel. Därför ordnas även en rundvandring i området i samband med mötet den 23 augusti.

– Föreningen har förstått att vi måste driva det här lite mer. Vi vill hjälpa politiker och tjänstemän att få lite mer kunskaper, säger Mikael Ljung.

HANNA MODIGH GLANSHOLM
hanna.glansholm@mitti.se
5 augusti 2016, 14:06

Läs artikeln i Mitt i Bromma